Monday, March 22, 2010

Damn, I'm tired...

There has been a handful of brighter days since mid-January... Like 5 days with more than 4 spoons for the whole day. :-( I'm tired, tired, tired, and tired of being tired...
I would like to translate that into Finnish, but I have no energy, and I don't trust my Finnish anymore.

I suspect I have one of these autoimmune diseases, like Lupus (SLE).

"Elimistön puolustusjärjestelmä ei toimi kuten pitäisi, vaan se hyökkää elimistön omia kudoksia vastaan"
"Tavallisin oire on käsien nivelsärky. Myös väsymys ja kuume ovat yleisiä oireita. Tavallisia iho-ongelmia ovat etenkin eräänlainen perhosihottuma poskipäissä ja nenänselässä sekä herkkyys auringonvalolle. SLE:hen liittyy usein myös munuaissairaus. Sen seurauksena virtsaan ilmaantuu valkuaista, josta voi kehittyä munuaisen vajaatoiminta. Muita mahdollisia oireita ovat muun muassa keskushermoston oireet, valkosormisuus, hiustenlähtö, masennus, päänsärky, keuhkopussintulehdus, imusolmukkeiden suurentuminen, limakalvohaavaumat, ja sydänpussintulehdus."
"SLE-taudille ei ole vielä tiedossa parannuskeinoa. Hoidon tarkoituksena on ehkäistä komplikaatioita sekä lievittää taudin aiheuttamia oireita."
"Vaikka asiaa on tutkittu paljon, ovat SLE:n syyt edelleen tuntemattomia. Se kuitenkin tiedetään, että sairastumiseen vaikuttaa useampi tekijä yhdessä. Näitä tekijöitä ovat muun muassa geneettiset syyt, hormonaaliset seikat sekä ympäristötekijät (mm. altistumista auringonvalolle, joitakin virusinfektioita ja tiettyjä lääkkeitä, stressi)

Nevertheless, I have found some very inspiring sites again :-D

Glitz-oh! Girl Her books are wonderful :-)
Gypsy Purple

No comments: